Zoek een muziektherapeut

Zoek een muziektherapeut

Muziektherapeuten werken binnen diverse instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, forensische psychiatrie, psychogeriatrie, verslavingszorg, vluchtelingenwerk, jeugdhulpverlening, kinder- en jeugdpsychiatrie, speciaal onderwijs, slachtofferhulp en in de revalidatie.

Daarnaast zijn er vrijgevestigde muziektherapeuten met een eigen praktijk. Via de website van de FVB kunt u een muziektherapeut bij u in de buurt vinden.

Zoek een muziektherapeut 

Binnen de richtlijnen voor zelfstandig gevestigd vaktherapeuten is een belangrijke regel dat een vaktherapeut geregistreerd dient te zijn. Om enerzijds de kwaliteit hoog te houden en anderzijds starters de ruimte te geven om hun praktijk op te bouwen en aan te sluiten bij de landelijke normen van andere HBO-beroepsgroepen ten aanzien van vrije vestiging, is afgesproken dat een zelfstandig gevestigd vaktherapeut geregistreerd dient te zijn bij het Register Vaktherapie


Vergoeding zorgverzekering muziektherapie 2021

Geplaatst 10 december 2020

Er zijn een aantal zorgverzekeringen die muziektherapie vergoeden onder het aanvullend pakket. Soms wordt er om een verwijsbrief of indicatie gevraagd van uw (huis)arts of behandelaar.

Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars die in 2021 behandeling door een muziektherapeut vergoeden. Voor meer informatie kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.


Familieleden vertellen over muziektherapie 

Hannie Maas over muziektherapie voor haar zus en zwager die beiden in een verpleeghuis verblijven. 

Jolanda van den Besselaar over muziektherapie voor haar zoon met het Syndroom van Down.

Video's van Vaktherapie in Beeld


Cliënten vertellen ...


Maak kennis met muziektherapie! 


Zie ook  vergoeding zorgverzekering zorgverzekeraar